Cahiersteek

Voor het inbinden van uw drukwerk met de cahiersteek bent u bij Ewoud Grafisch op het juiste adres. Met de cahiersteek kunt u uw drukwerk op een ambachtelijke wijze inbinden.

Wat is de cahiersteek?


Een goed voorbeeld van de cahiersteek ziet u terug in de oude schoolschriften van vroeger. Deze waren namelijk niet met nietjes samengebonden, maar werden ingebonden met naald en draad. Net zoals bij de singersteek, is het draad van de cahiersteek duidelijk zichtbaar. Dit geeft het drukwerk een ambachtelijk ouderwets gevoel in vergelijking met de moderne manier van inbinden.

Neem contact op

De bindwijze van de cahiersteek

De cahiersteek vormt een achtje met een gestoken touwtje. Het gaat om een geknoopt touwtje wat duidelijk zichtbaar is op de rug van het drukwerk, boekje of brochure. Wij gebruiken voor deze vorm van inbinden machines van 60 – 70 jaar oud. Met de cahiersteek kiest u voor een ouderwetse manier van samenbinden. En dat mag gezien worden, want de cahiersteek maakt uw project bijzonder en laat uw drukwerk nog beter tot zijn recht komen.

Het verschil tussen de cahiersteek en de singersteek

Naast de cahiersteek zijn er nog andere manieren van grafische afwerking en het samenbinden van drukwerk. Een hiervan is de singersteek. Deze manier van samenbinden is ook zichtbaar op de rug, of langs de rand, van het drukwerk. Het verschil zit in de manier van stiknaad die bij de singersteek meer lijkt op de zoom van een spijkerbroek. Beide manieren van inbinden voorzien drukwerken van een creatieve uitstraling met een ambachtelijk gevoel.

Uw drukwerk samenbinden met de cahiersteek bij Ewoud Grafisch

Wilt u uw productie met de ambachtelijke cahiersteek laten inbinden? Dan kan Ewoud Grafisch u adviseren en helpen. Met meer dan 35 jaar kennis op het gebied van grafische nabewerking en het inbinden van drukwerk, bent u bij Ewoud Grafisch op het juiste adres. Hiernaast zijn wij ook gespecialiseerd in letterpress, foliedruk, stansen, rillen en vouwen. Neem vrijblijvend contact op en maak uw drukwerk bijzonder en onderscheidend.

Wij staan voor u klaar

Hoe kunnen wij helpen?


Meer weten over alle mogelijkheden voor uw drukwerk of grafische afwerking? Of wilt u een kijkje nemen in de werkplaats om vervolgens gelijk uw wensen te bespreken? Dat kan! Neem vrijblijvend contact.

Neem contact op 06 – 55 855 029