Foliedruk

Wilt u een bijzonder geboortekaartje, visitekaart of trouwkaart? Dan is de foliedruk een geweldige techniek die uw drukwerk een luxe en rijke uitstraling geeft. Wij gebruiken voor de foliedruk onze ambachtelijke letterpress machine. Hierdoor is onze foliedruk van bijzondere kwaliteit en is uw drukwerk geweldig om naar te kijken.

Wat is foliedruk?


Met foliedruk is het mogelijk om een folie in verschillende kleuren in papier te laten drukken. De juiste manier om foliedruk te omschrijven is een glanzende laag, die in een bepaalde vorm zoals woorden of een eigen design, gedrukt wordt in het papier. De folie geeft een rijke en glanzende uitstraling waardoor onder andere visitekaartjes, geboortekaarten en trouwkaarten een rijkere uitstraling krijgen.

Neem contact op

Foliedruk in het papier

De kwaliteit van foliedruk kan erg verschillen. Bij veel moderne drukkerijen worden namelijk nieuwe technieken en moderne drukmachines gebruikt om de folie op het papier te lijmen. Hierdoor ligt de folie op het papier.

Wij maken gebruik van de ambachtelijke foliedruk techniek. Hierdoor wordt de folie in het papier gedrukt. En dat maakt het duidelijk verschil qua kwaliteit en uitstraling. Door de folie in het papier te drukken, zal de kwaliteit vele malen beter zijn en is dit ook duidelijk zichtbaar en voelbaar. Onze foliedruk zorgt ervoor dat uw geboortekaartje of visitekaartje niet over het hoofd gezien wordt.

Foliedruk met een ambachtelijke letterpress machine

Wij maken gebruik van een stempel die speciaal gemaakt wordt aan de hand van uw wensen en design. Deze unieke stempel, ook wel cliché genoemd, vormt de basis voor uw foliedruk. Uiteindelijk zal deze unieke stempel onder de juiste druk, en hitte, de folie in het papier drukken. Hiervoor gebruiken wij een ambachtelijke letterpress machine die al meer dan 60 jaar oud is.

Letterpress en foliedruk mogelijkheden

Er zijn verschillende drukwerken waar wij de foliedruk op toe kunnen passen. De meest voorkomende projecten waar wij de foliedruk letterpress voor gebruiken zijn: trouwkaarten, geboortekaarten en visitekaarten. Heeft u specifieke wensen of wilt u overleggen over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op! Wij denken graag mee hoe wij de traditionele manier van foliedruk kunnen toepassen op uw project.

Ambachtelijke foliedruk bij Ewoud Grafisch


Bij Ewoud Grafisch gebruiken wij de ambachtelijk foliedruk techniek. Zo krijgt u geweldige kwaliteit en onderscheidt uw drukwerk zich door een rijke en glanzende uitstraling. Naast de foliedruk zijn wij ook gespecialiseerd in letterpress (boekdruk) of kunt u ook drukwerk op een ambachtelijke wijze bij ons laten inbinden. Neem vrijblijvend contact met ons op! Wij kijken graag mee naar de mogelijkheden.

Wij staan voor u klaar

Hoe kunnen wij helpen?


Meer weten over alle mogelijkheden voor uw drukwerk of grafische afwerking? Of wilt u een kijkje nemen in de werkplaats om vervolgens gelijk uw wensen te bespreken? Dat kan! Neem vrijblijvend contact.

Neem contact op 06 – 55 855 029