Letterpress

Bij Ewoud Grafisch gebruiken wij nog steeds de oude boekdrukkunst, maar wel in een modern jasje. Met liefde en aandacht voor de oude technieken, zorgen wij ervoor dat verschillende projecten en drukwerken door letterpress nog meer tot leven komen. Op een ambachtelijke manier verdiepend reliëf laten drukken? Dat kan bij Ewoud Grafisch met de letterpress druktechniek.

Wat is letterpress?


Letterpress is een unieke en bijzondere manier van drukken. Door het gebruik van letterpress worden teksten en beelden voelbaar in het papier of karton gedrukt. Er ontstaat een hoogteverschil dat zichtbaar en voelbaar is in het papier. Het geeft een geboortekaart of trouwkaart net die extra sfeer en bijzondere grafische afwerking

Letterpress is de Engelse benaming voor de boekdruk, dat is een oude druktechniek waarmee vroeger bijna alle drukwerken werden gemaakt. Tegenwoordig is de letterpress de hippe, en bekende benaming voor het boekdrukken.

Neem contact op

Drukwerk met letterpress

Met letterpress is het mogelijk om diepte en reliëf in het papier te krijgen. Deze manier van drukken is bijzonder, omdat alleen de techniek van de letterpress het beste resultaat kan leveren. Bent u op zoek naar drukwerk met reliëf en wilt u een bijzondere manier van drukwerk? Dan is diepdruk, of de letterpress in dit geval de juiste keuze. Bij Ewoud Grafisch kunnen wij ervoor zorgen dat de letterpress op de juiste wordt toegepast en weten wij met meer dan 35 jaar ervaring de kneepjes van het vak.

Karton en papier van kwaliteit

Het karton en papier dat wij gebruiken, is sterk en van zeer goede kwaliteit. Juist hierdoor komt de letterpress techniek nog beter tot zijn recht. Dat maakt namelijk echt het verschil! Naast de kwaliteit van het papier en karton, is het ook mogelijk om een keuze te maken uit verschillende kleuren. Zo zorgen we ervoor dat uw drukwerk altijd past bij uw wensen en smaak. Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op en laat ons weten hoe wij kunnen helpen!

Reliëf laten drukken bij Ewoud Grafisch

Het is mogelijk om met de letterpress techniek reliëf en hoogteverschil toe te voegen aan het drukwerk. Bij Ewoud Grafisch zijn er verschillende mogelijkheden om gebruik te maken van deze diepdruk:

  • Geboortekaartjes
  • Visitekaartjes
  • Trouwkaartjes
  • Rouwkaarten/Rouwbrief

Daarnaast zijn er ook nog andere opties mogelijk. Wilt u meer weten over de letterpress en deze manier van drukken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bij Ewoud Grafisch denken wij graag met u mee.

Kostbaarder dan regulier drukwerk

De letterpress techniek is een ambachtelijke manier van drukwerk. Vanuit onze letterkasten kiezen we de loden letters en beginnen we met het zetten de tekst. U kunt zelf onderdeel zijn van dit process en zelf de letters uitzoeken en zetten. Zo ziet u van dichtbij hoe uw drukwerk gemaakt wordt. Het is ook mogelijk om een eigen design voor uw drukwerk aan te leveren. Van dit design maken wij een polymeer plaatje. Dit is een uniek drukwerk plaatje waarmee uw unieke design in het papier wordt gedrukt.

Grafische nabewerking van Ewoud Grafisch


Naast onze letterpress hebben wij nog vele andere mogelijkheden om de oude ambacht van het drukken en grafisch afwerken te gebruiken. Een optie is de foliedruk waarmee we bijvoorbeeld kaarten een rijkere en luxere uitstraling geven door glanzende folie in het papier te drukken. Hiernaast is het ook mogelijk om drukwerken te laten samenbinden op verschillende bindwijzen zoals de cahiersteek en de singersteek. Bij Ewoud Grafisch werken we met liefde via de oude ambacht van grafische afwerking en letterpress. Zo zetten wij uw drukwerk centraal met meer dan 35 jaar kennis en ervaring.

Wij staan voor u klaar

Hoe kunnen wij helpen?


Meer weten over alle mogelijkheden voor uw drukwerk of grafische afwerking? Of wilt u een kijkje nemen in de werkplaats om vervolgens gelijk uw wensen te bespreken? Dat kan! Neem vrijblijvend contact.

Neem contact op 06 – 55 855 029