Singersteek

Een boekje, brochure of tijdschrift op een ambachtelijke manier inbinden? Dan is de singersteek een van de ambachtelijke bindwijzen die uw drukwerk nog beter tot zijn recht laat komen. Deze manier van inbinden heeft een luxe uitstraling en mag daarom ook zeker gezien worden. 

Wat is de singersteek?


De singersteek is een van de verschillende bindwijzen om bijvoorbeeld een boek of brochure te binden. Bij de moderne manieren van het binden, zie je vaak geen tot onzichtbare steken om in de rug van bijvoorbeeld het boek. Bij de singersteek zijn de steken wel duidelijk zichtbaar. Het is te vergelijken met de zoom van bijvoorbeeld een spijkerbroek

Neem contact op

Hoe zetten wij de singersteek?

Voor het inbinden van bijvoorbeeld brochures, jaarverslagen of andere projecten, gebruiken wij een ambachtelijke, zware naaimachine. Deze machine zet de steken dwars door het papier, en worden gezet in de rug van het drukwerk.

Een luxe grafische afwerking

Met de singersteek kunnen wij uw project extra bijzonder maken en kiest u voor een luxe afwerking. U kunt zelf de kleur van het garen kiezen waardoor deze altijd past bij uw folder of brochure. Doordat de singersteek duidelijk naar voren komt is de uiteindelijke uitstraling van het uw project luxe en onderscheidend.

Geschikt voor verschillende soorten drukwerk

We gebruiken de singersteek voor veel verschillende producten en projecten. U kunt in dit geval denken aan: jaarverslagen, presentaties, (promotie) brochures, portfolio’s en nog vele anderen. Heeft u specifieke wensen of vragen, dan kunnen wij altijd met u meedenken en kijken naar de eventuele mogelijkheden.

De singersteek en de cahiersteek: wat is het verschil?

Er zijn verschillende manieren om drukwerken te binden. Het inbinden met garen, zoals bij de singersteek, kan ook gedaan worden met de cahiersteek. Bij de cahiersteek ontstaat er geen stiknaad op de rug van het drukwerk/boek, maar wordt deze door een of twee lussen bij elkaar gehouden. Deze lussen zijn ook los van elkaar. Bij Ewoud Grafisch is het ook mogelijk om uw project in te binden met de cahiersteek.

Drukwerk inbinden met de singersteek bij Ewoud Grafisch


Met meer dan 35 jaar ervaring is Ewoud Grafisch de expert op het gebied van grafische afwerken en het inbinden van verschillende producten en projecten. Bent u op zoek naar een luxe uitstraling van uw brochure, folder, portfolio of ander product? Wilt u een project voorzien van het ambachtelijke gevoel? Dan is de singersteek de juiste keuze om uw drukwerk samen te binden. Wij kijken graag met u mee naar de mogelijkheden! Neem daarom vrijblijvend contact om uw vragen te bespreken.

Wij staan voor u klaar

Hoe kunnen wij helpen?


Meer weten over alle mogelijkheden voor uw drukwerk of grafische afwerking? Of wilt u een kijkje nemen in de werkplaats om vervolgens gelijk uw wensen te bespreken? Dat kan! Neem vrijblijvend contact.

Neem contact op 06 – 55 855 029